_MG_2293
_MG_2442
DSC_0088
IMG_0915

“Huis van de Stad”

Projectomschrijving

Dit project van aannemersbedrijf Van Dillen betreft het voormalige stadhuis, een rijks- en gemeentelijk monument, door restauratie en renovatie functioneel gemaakt worden. Van Dillen heeft gezorgd voor nieuwbouw van een stadszaal. De werkzaamheden zijn uitgevoerd met behoud van monumentale elementen, zoals de bestaande kozijnen, luiken en deuren.

Aan ons is gevraagd om diverse werkzaamheden, m.b.t. kozijnen en andere houtproducten uit te voeren. Zo hebben we de luiken hersteld en zo nodig vervangen, maar wel met respect voor de oude monumentale uitstraling. De nieuwe luiken zijn niet alleen in de fabriek vervaardigd, maar ook in de historische kleurstelling geschilderd onder de beste omstandigheden. Een ander voorbeeld zijn de eikenhouten deuren, die voorzien zijn met smeed ijzeren nagels. Hier is het vakmanschap van ons personeel goed en veelvuldig gebruikt.

Een project waar vele van ons met plezier en gepaste trotst op terug kijken.

Uitdagingen

Werken met oude materialen is altijd een uitdaging. Zeker wanneer er ook tijdsdruk op het werk zit. Ondanks deze belemmerende factoren mag het resultaat er zijn.

“Huis van de Stad”

“Huis van de Stad”

Aanvangsjaar: 2011
Opdrachtgever: Gemeente Culemborg
Adresgegevens: Markt 1 te Culemborg
Soort werk: Restauratie en Nieuwbouw
Projectomvang: Gemeentehuis
Architect: O. Graeven- Braaksma en Roos Architecten