KEZ Utrecht
IMG_1347
IMG_1468

Renovatie 192 woningen Kanaleneiland Z.

Projectomschrijving

In Kanaleneiland Zuid te Utrecht worden door aannemersbedrijf Van Dillen 194 portiekwoningen zeer grondige gerenoveerd. De woningen worden in een zeer beperkte periode voorzien van een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Daarnaast wordt er een uitbouw aan de achterzijde van de woningen gerealiseerd met een nieuw balkon. Ook de buitenschil zal opnieuw worden geïsoleerd en er zullen nieuwe kozijnen worden toegepast. Deze buitenschil is samengesteld uit houtskeletbouw elementen en kozijnen die uit onze fabriek komen.

Voor dit project hebben wij onze productielijn speciaal aangepast zodat de elementen tijdig gereed zijn. De kozijnen worden in de fabriek al gemonteerd en afgewerkt, inclusief de gevelbeplating, beglazing, water- en kierdichtingen etc.   Aldus hoeft Van Dillen de houtskeletbouw elementen enkel te monteren. De  woningen dienen lucht dicht te zijn. Dat betekend dat de elementen correct gedetailleerd en gemaakt moeten worden.

Uitdagingen

De planning van dit project is zeer ‘’strak’’ wat voor ons betekend dat er in korte tijd veel geproduceerd moet worden. Voor dit project dienen er alleen al 764 houtskeletbouw gevelelementen gemaakt te worden. Door snel te schakelen is het ons gelukt om tijdig een goede productielijn op te zetten en de elementen te leveren op het gewenste moment.

Daarnaast is door goede samenwerking met de aannemer gekozen voor de juiste materialen en detaillering om ook de hoge kwaliteit en luchtigheid te bereiken. Aangezien het een renovatie betreft is een goede maatvoering van belang bij het luchtdicht bouwen.

Renovatie 192 woningen Kanaleneiland Z.

Renovatie 192 woningen Kanaleneiland Z.

Aanvangsjaar: 2014
Opdrachtgever: Portaal
Adresgegevens: Kanaleneiland Zuid te Utrecht
Soort werk: Renovatie
Projectomvang: 192 woningen
Architect: Arton B.V.