Timmer Fabriek Culemborg

Metamorfose fabriekshal Timmer Fabriek

De productiehal van Timmer Fabriek Culemborg heeft een metamorfose ondergaan.
De oude machines hebben plaats gemaakt voor moderne geautomatiseerde exemplaren zoals de BMH Sawmaster afkortinstallatie, een CNC bewerkingscentrum BMH Windowmaster 30 Topline en de BMH Gluemaster lijmrobot. Hiermee kunnen we nog veiliger, sneller en efficiënter produceren op hoog kwaliteitsniveau.
 
Grote delen hout kunnen in de 25 meter lange machine worden geplaatst. Deze kort het hout op de juiste maat af en schaaft deze vervolgens op maat. Middels barcodestickers zijn de stukkenhout herkenbaar voor de volgende machine. Deze freest volledig automatisch de juiste kozijn-, raam- en of deurprofielen in het stuk hout. Om vervolgens ook de gaten voor de houtverbindingen te boren en de inkrozingen voor scharnieren sloten of sluitplaten in te frezen. Een andere machine zorgt vervolgens voor exact de juiste hoeveelheid houtlijm en het aanbrengen van doken in de verbindingen. Handmatig worden de delen dan in de opsluitbank gezet waarna de kozijnen hun traject vervolgen naar de spuitrobot en droogkamer.
 
Ben jij op zoek naar houten producten voor zowel renovatie en verduurzaming in bestaande gebouwen, als voor nieuwbouw? Onze productie is er klaar voor! Neem contact met ons op.

Deel dit

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons nieuwsmagazine