Project 5

In opdracht van Lekstede Wonen renoveerde Bouwbedrijf Van Dillen 69 woningen in Vianen. Hierbij werd de voorgevel naar buiten gebracht om de badkamers te kunnen vergroten. Prefab Fabriek Culemborg produceerde hiervoor de prefab uitbouwen, ‘badkapellen’, compleet met kozijnen en gevelafwerking.
Badkapellen

We voeren bij dit project allerhande maatregelen door die ervoor zorgen dat deze woningen in energieverbruik van een gemiddeld energielabel E zullen stijgen naar label A. Dit wordt bewerkstelligd door alle woningen te voorzien van spouw-, vloer- en dakisolatie én HR++ beglazing in nieuwe kozijnen. Daarnaast worden de lateien ingepakt met isolatiemateriaal om de invloed van deze koudebrug te reduceren. Met het oog op een zo hoog mogelijke energetische prestatie en beperking van overlast voor de bewoners, worden de daken aan de buitenzijde geïsoleerd. Dat de woningen door het accentueren van de dakoverstekken en –goot een architectonisch krachtigere uitstraling krijgen, is een mooi bijkomend voordeel. Alle woningen worden tevens uitgerust met nieuwe CV-ketels en CO2-aangestuurde mechanische ventilaties.

Renovatie naar energielabel A+

Daarnaast geldt voor alle drie de woningtypen dat zij asbestveilig worden gemaakt en de daken, kozijnen, keukens, badkamers en toiletten worden vervangen. Los van de energetische maatregelen verrichten we in bewoonde staat diverse herstelwerkzaamheden aan gevels, balkons en onderhoudswerkzaamheden aan het interieur. Er is één woningtype waarbij we een stapje verder gaan; deze woningen worden geheel ‘ingepakt’. Dit houdt in dat deze woningen voorzien worden van een geprefabriceerde voorzetgevel. Daarmee voldoen deze woningen aan het energielabel A+. Daarnaast worden de woningen in kwestie vergroot met zogeheten ‘badkapellen,’ geprefabriceerde badkamers die deels ín, en deels áán de woning hangen. Met deze badkapellen worden de badkamers circa een vierkante meter groter, wat het gebruiksgemak aanzienlijk bevordert. Alles overziend is dit een technisch en logistiek uitdagend project waar wij in samenwerking met LEKSTEDE – letterlijk en figuurlijk – warm voor lopen.

Waar en wat:
Vianen

Type werkzaamheden:
Renovatie

Opdrachtgever:
Lekstede Wonen

Looptijd:
2019